Prostor, čas in gibanje

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Prostor, čas in gibanje

Fotografija ne vsebuje prostora, gibanja in časa. Fotograf mora ta občutek pravilno vgraditi v sliko.

Fotografija vsebuje prostora, gibanja in časa. Občutek prostora, gibanja in časa v fotografiji je subjektiven. Je posledica svetlobnih izkušenj, ki jih procesirajo naši možgani skozi oko.

Fotografiranje je načeloma orodje za ovekovečenje trenutka, vendar to ni več edini namen fotografije. Vsebina slike ima govorico, ali pa je nima. Fotograf je tisti, ki bo sliki vlil življenje ali pa dogodek zamrznil na kos papirja.

Iz tega gledišča je rezultat odvisen od spretnosti fotografa, ne od vsebine motiva ali celo od tehnologije, ki jo ta uporablja. Čas, gibanje in prostor postaneta s tem elementa slike.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.