Dobra slika

Če se že zgodi, da se slika dobrega motiva ponesreči, še ni nujno, da jo takoj zavržemo.

Ta portret na desni sliki je nastal pravzaprav iz ponesrečene slike. V trenutku fotografiranja, je namreč v slikovni izrez pristala roka druge osebe. Izrez portreta iz celotne slike je vsekakor boljši kot originalna slika.

 
Dobra slika ni posnetek dobrega motiva, je le rezultat dobre postavitve slikovnih elementov.  
 
V dobri sliki so upoštevana vsa načela, ki gradijo sliko kot kompozicijsko usklajeno celoto. V sliki motiv ni bistvena vrednota, bistveno, ali je ta motiv pravilno posnet ali ne. Bolj je slika enostavna, bolj učinkuje. Fotograf ne posname motiva zaradi motiva samega, ampak za opazovalca slike, ki bo nastala. Ta motiva verjetno ne bo nikoli videl, vidi pa sliko, ki jo razume ali pa ne. Dobra slika je tista, da jo razume pravilno naključni opazovalec slike, ne fotograf.
Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Prostor, čas in gibanje

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.