Vzdušje

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Vzdušje

Sončni žarki predirajo oblake nekje pri Chilechitu.

Sonce in oblaki pričarajo v kratkih trenukih čarobno vzdušje s prameni svetlobe, ki predirajo oblake in osvetlijo pokrajino v ozkih pasovih. Če so v zraku še vodne kaplje, bo svetloba še toliko bolj vidna.

Taki prizori so redki in kratkotrajni. Fotoaparat je treba imeti seveda pri sebi in narediti čimveč posnetkov, saj se pokrajina iz trenutka v trenutek spreminja.

Vzdušje v sliki ustvarja ponavadi svetloba ali prizor. Vreme ustvarja različna vzdušja, ki nas prevzamejo, sploh ker takih slik ne vidimo mnogo. Prizori so kratkotrajni, običajno pa zaradi neugodnih okoliščin fotografi takrat ne gredo na plano. Megla, sneg, dež, mraz, tema in druge take okoliščine ustvarjajo zanimive motive, vendar je delo neprijetno. Zimska krajina daje lepe fotografije, vendar se fotografu običajno zanohta.

Sončni žarki

Tržnica

Sneg

Mir večera

Sreča

Samota

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.