Voda

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Voda

Za fotografijo ima velik pomen lom svetlobe v vodi. Spreminja videz oblik, ustvarja mavrico in deformacije prostora ter spreminja občutek razdaje. Pri fotografiji vode se moramo zavedati, da je prozorna, ne glede da za nas pomeni otipljivo fizikalno stvar.

Voda predstavlja velik del našega planeta in nanj vpliva bolj kot vsi drugi dejavniki. Pojavi se lahko v trdni, tekoči in plinasti obliki, poleg tega pa je prozorna in tako vpliva na obnašanje svetlobe. Vse skupaj vpliva na fotografijo pokrajine, vremena, ustvarja vzdušje, poleg tega pa zaradi loma svetlobe ustvarja zanimive učinke.

Vodo lahko fotografiramo v vlogi vremena, kot človekovo okolje in kot samostojen element.

Lom svetlobe

Valovanje

Narava

Ambient

Barva

Gibanje

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.