Tihožitje

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Tihožitje

Tihožitje nastaja z opazovanjem drobnih detajlov vsakdanjega življenja. Tihožitje tvorijo enostavni elementi in močna kompozicija.

Za tihožitje lahko uporabite popolnoma vsakdanje predmete. Tihožitja nastajajo tam, kjer kaže, da ni za fotografijo nobenega dobrega motiva.

Ob besedi tihožije pomislimo na drobne predmete, razstavljene po mizi ali v prostoru. Vendar ni čisto tako. Tihožitje je lahko del okolja, ki s svojo kompozicijsko vrednostjo privabi fotografa. Običajno tvori manjši rez prostora, ni pa nujno. Tako se v tihožitje vpleta fotografija rastlin in makro-fotografija.

Najenostavnejša oblika fotografije, ki si jo lahko privošči prav vsakdo, so prav tihožitja. Poleg tega je fotografiranje tihožitja dobra vaja za gradnjo kompozicije, ki vam pride v praksi prav pri vseh fotografskih tematikah.

 

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.