Sproščenost

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Sproščenost

Presenečeno dekle se je zazrlo naravnost v moj fotoaparat. Ker sem imel na razpolago le nekaj sekund, mi ni uspelo nastavit zaslonko na manjšo vrednost in je posnetek nastal v 1/10 sekunde.

Ljudje se večinoma neprijetno počutijo pred fotoaparatom in mu obračajo hrbet, če pa že morajo pozirati, se postavijo togo in nerodno. Poziranje je nekakšna mala umetnost, ki se je mora človek enostavno naučiti. Sproščenost v sliki je znak, da je osebo v kader ujel dober fotograf, ki zna fotografirati neopazno. Kaj pa lahko naredimo, če se oseba izogiba fotoaparatu? Največ pred posnetkom. Fotograf mora biti neopazen, nevsiljiv, predvidevati mora reakcije ljudi in uporabljati teleobkejtiv.

Presenečenje

Skrita kamera

Teleobjektiv

Neopaznost

Predvidevanje

Pripravljenost

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.