Sneg

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Sneg

Če se v sliki nič ne dogaja, je seveda zanič. To še posebej drži za fotografije zasnežene pokrajine. Pokrajino popestrijo sence, linije in forme, ki iz snežene pokrajine izstopijo in jo naredijo zanimivo.

Ta slika vsebuje vse omenjeno. Polkrožna linija s senco in stopinjami v snegu dela sliko dinamično, jezero tvori zanimiv vložek, modrina neba sliko obarva in naredi kontrast belini snega. Svetlobe je dovolj, zato si privoščimo zaprto zaslonko in kratek čas osvetlitve.

Slika: (c) Marko Zupančič

Sneg pomeni belino in veselo razpoloženje, ki pa se v nekaj urah spremeni v glavobol ob pogledu na umazano brozgo na cestah. Tu smo nevede izrekli prvo zakonitost snega: je lep, dokler je čist. Tako ga vidi tudi fotoaparat. Dokler je nedotaknjen, dela čudovite figure belih oblin, smog, dež in človek pa ga spremenita v kupe umazane brozge.

Sneg ostane čist v gorah, zato so tudi posnetki zasnežene pokrajine v gorah boljši.

Sneg v gorah

Praznina

Belina in barva

Ljudje

Smog

Kontrast

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.