Fotografiranje skupine ljudi

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Fotografiranje skupine ljudi

Odnosi v skupini kažejo hierarhijo. Če je ne sme biti, jo zmanjša fotograf. Če fotograf pusti, da se udeleženci sami razporedijo, se bodo po interesih, hierarhično in po značaju.

Samo razporeditev je največkrat treba spremeniti zaradi premajhnega kota objektiva, sploh v primerih, če je skupina velika. Prerazporeditev bi bila potrebna tudi v tem primeru, saj večje osebe razporedimo v sredino, manjše pa ob strani ali v sredino. Skupina običajno tvori simetrijo v sliki, zato so prestavitve nujne.

Skupinski portret ne nastane po naključju. Priložnosti ali srečanja so povod za fotografiranje in v pogostih primerih skupina ali organizator najame celo profesionalnega fotografa. V takšnih primerih nastane vsaj ena tako-imenovana 'gasilska slika', kjer se prosotni lepo razporedijo v urejeno skupino.

Če se le da, naj bo ogled v kamero naključen, ne tog.

Portret

Mala skupina

Naključje

Množica

Ozadje

Drugačen pogled

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.