Fotografiranje otrok

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Fotografiranje skupine ljudi

Življenje se začne z rojstvom. Vedno pogosteje se ta trenutek ovekoveči s fotografijo, saj je vedno več primerov, da je oče prisoten pri porodu. Ta trenutek je najsrečnejši trenutek večine staršev, ki so navdušeni nad fotografijami komaj rojenih otrok, pa če so še tako slabo posnete. Ravno to je vzrok, da se za fotografijo novorojenčka še toliko bolj pripravimo in posnamemo dobre slike.

Otroci so najboljši modeli. Težko jih spravimo v zadrego pred kamero, bolj lahko pričakujemo, da nam bodo igrivo pozirali. Vendar s prisiljeno držo postane fotografija toga, zato otroke poskušajmo fotografirat med igro. Fotografova potrpežljivost mora biti brezmejna; lahko čakamo ure, da pride do pravega trenutka. Otroka sicer lahko zamotimo, vendar ne moremo biti istočasno udeleženec igre in fotograf.

Rojstvo

Igrivost

Ujet trenutek

Dve generaciji

Puberteta

Okolje

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.