Odsevi

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Odsevi

Odsev v kozarcu vode ustvari nasprotna svetloba, ki jo voda lomi pod ugodnim kotom. Tak odboj posnamemo kot poudarek slike. Če je predmet oziroma motiv jasna forma in ima svojo kompozicijo v sliki, nameščanje odseva v točke zlatega reza ni potrebno.

Igra svetlobe daje sliki življenje. Čista, jasna odbita svetloba, posneta v sliki, je bolj prefinjena kot sam vir svetlobe. Ne samo da riše zanimive svetlobne točke in učinke, povezane z njimi, ampak tudi odseve.

Odsev je navaden odboj svetlobe in se pojavi na vsaki gladki površini. Navidezno ga ustvarja tudi lom svetlobe v steklu in vodi, kar daje posebne učinke. Odseve najdemo povsod okoli nas. V sliki naj bodo očitni.

Žarek svetlobe

Zrcalo

Steklo

Luči ponoči

Simetrija

Risba

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.