Fotografiranje notranjih prostorov

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Fotografiranje notranjih prostorov

Težava notranjih prostorov je svetloba, ki je običajno omejena. Če v prostoru ni ljudi, potem postavimo fotoaparat na stojalo in je problem rešen. V slabših razmerah pa je način fotografiranja vezan na uporabo umetne luči ali bliskavke. Od teh dveh variant je prva nerodna, druga pa daje slabše rezultate, ker bliskavka nariše ostre sence, še slabše pa je, ker izniči naravne sence, ki so v arhitekturi pomemben gradnik slike.

Naravna svetloba, ki se nariše na stenah prostora, ustvari toplo in domače vzdušje.

Pri fotografiji notranjosti smo omejeni z majhnostjo prostora. Morda slika osebe v njegovem okolju potrebuje večjo širino prostora, kot to dejansko je. Učinek okolja, človekovo razmerje s prostorom, po drugi strani pa morebitna odsotnost osebe, vsi faktorji bodo narekovali določen pristop k fotografiranju.

Za fotografijo ambienta je pomembna svetloba, ki je lahko naravna in ima morda dober učinek, lahko je pa umetna.

Ambient

Ulica

Širina prostora

Domačnost

Svetloba

Utesnjenost

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.