Narava

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Narava

Odprta pokrajina predstavlja naravo v prvinski obliki. Na videz pokrajine neposredno vpliva vreme, ki vanjo vnese vzdušje. Fotografija narave se v takem primeru nagiba aki celo sklada s fotografijo pokrajine. Vendar pokrajina predstavlja eno, narava pa drugo, ko v pokrajino vnesemo igre narave: veter, sneg, led, bliskanje z nevihto, požar, peščeni vihar, pač vse, kar se naravi lahko zgodi, vključno s prisotnimi rastlinami in živalmi.

 

Pod besedo narava si lahko tolmačimo vse, kar je povezano z našim okoljem. V tem primeru ne bo čisto tako, ampak bomo v naravo pogledali skozi oči fotografa. Prva misel, ki nas spomni na karkoli v zvezi z naravo, so rastline in živali. Vendar bomo te obravnavali posebej. Tu se bomo ukvarjali z motivi, ki jih opazi fotograf v naravi.

Naravo fotografiramo zaradi lepote, zanimivosti in nakoncu tudi zaradi dokumentarnosti slik.

Vtis in vreme

Dokumentacija

Mir in lepota

Dogodek

Človek

Divjina

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.