Fotografiranje ljudi

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Fotografiranje ljudi

Razpoloženje se v sliki ne da skriti. Veselje in energija na eni strani, zdolgočasenost in naveličanost na drugi, se zapišejo v sliko in jo prepozna že poprečen opazovalec.

Fotografija ljudi zahteva veliko fotografskih izkušenj in prepoznavanje značaja ter reakcij ljudi. Fotograf pri portretiranju posname razpoloženje človeka, njegova trenutna čustva, okolje, v katerem živi in značaj osebe. Osebnosti se na sliki ne da skriti, posebno če fotograf uspe osebo posneti v sproščenem in spontanem momentu. Fotograf bo posnel posebne značilnosti osebe, ki jih kot dober psiholog prepozna, preden se sploh odloči posneti kakšno fotografijo.

Razpoloženje

Osebnost

Značaj

Sproščenost

Okolje

Značilnosti

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.