Letni časi

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Letni časi

Fotografija se lahko zgodi v vsakem letnem času. V praksi pa fotografiramo večinoma poleti. Zakaj? Ker imamo takrat počitnice. Ostali meseci kar nekako ne pridejo na vrsto, kar je škoda, saj so najboljše razmere za fotografijo spomladi in jeseni.

Vsak letni čas riše svoje barve in daje drugačne zahteve za fotografijo. Kar se tiče nastavitev fotoaparata, se ravnajo bolj na trenutno sceno kot na čas, bolj pomembno je, kako in kdaj se odpravimo na teren s fotoaparatom. Kolikor bolj se bomo odzivali na trenutne razmere, toliko boljše rezultate bomo dosegli.

Spomlad

Poletje

Jesen

Zima

 

Pomlad je začetek življenja v naravi, pa tudi ljudi zbudi z novo, svežo energijo. V lepem vremenu nastanejo v modrini posebno vedre barve, zato je spomladanska fotografija barvita in kontrastna. Med snegom najdemo spomladansko cvetje, marsikje se v jutranjem soncu v ledenih svečah rišejo spačene figure scene za njimi. Svetlobe je dovolj, zato lahko fotografirate brez večjih omejitev. Tehnika naj se prilagaja sceni.

Dobra fotografije ne nastane na nedeljskem izletu, ampak morda prav zdajle. Poglejte skozi okno, če je trenutek pravi.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.