Led

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Led

Led je voda v kristalni obliki. To daje slutiti, da bo kot motiv zelo raznolika tema. Po eni strani tvori gladko odbojno površino, po drugi pa prozorno vsebino. Drobni kristalčki bodo predmete prekrili z ivnatim poprhom in nevtralizirali barve.

Pri fotografiji ledu se moramo odločiti, ali bo to glavni motiv, ali bo dajal sliki najmočnejši učinek. Fotografija na desni je kompozicijska rešitev, kjer led ne igra glavne vloge, je pa ključen dejavnik v sliki. Odsev od kristalčkov daje belino, ki zakriva barvo; ta bi videz motiva popolnoma spremenila. Črna barva plastike deluje toplo in daje občutek, kot da se ivje na njej topi.

Led v masivni obliki lomi svetlobo podobno kot steklo. Za fotografiranje upoštevajmo, da bo v sliki mnogo beline, ki jo moramo pravilno izmeriti, lahko pa se pojavi preosvetljenost manjših površin zaradi nepričakovanega loma sončnih žarkov skozi ledene figure.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.