Izraznost slike in vzdušje

V sliko skušamo v vsakem primeru vgraditi nek element, ki vplova na čustven odziv opazovalca. Mislim, da se orodij za izraznost slike ni mogoče kar enostavno naučiti. Za to se mora fotograf vživeti v motiv. Morda pa se da kaj naučiti iz primerov fotografije velikih mojstrov izrazne slike.

Kakšna orodja bi lahko uporabili v ta namen? V prvi vrsti na čustven odziv vplivajo barve, šele nato oblike. Izraznost ne pogojuje čustveno nabit dogodek, prej bi lahko rekli, da je dobra izrazna slika posledica fotografovega odziva na motiv in stik z njim. To tudi pomeni, da v pravem trenutku uporabi pravi pristop in dobra orodja za izdelavo slike.

 

 

 

 

 

 

 

Vsekakor je vzdušje v sliki drug pojem kot izraznost. Vzdušje sliki daje v večini primerov svetloba.

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Izraznost slike in vzdušje

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.