Dogodki v krogu znancev

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Dogodki v krogu znancev

Najpogosteje bomo fotografirali znance ali člane družine v naravi, vendar že po izročilu ni pomembno, kakšne bodo fotografije, važno je le, da posnetki 'uspejo'. Vendar je dosti bolje, da so družinske fotografije ali fotografije znancev tudi slikovno dobre in smo lahko ponosni na kvaliteto svojega družinskega albuma ali pa da brez sramu podarimo prijateljem dobro sliko.

Vzrok za tako fotografijo je običajno dogodek. Tu vedno vnaprej vemo, kaj se bo dogajalo. Dober fotograf bo preveril vse okoliščine, preden bodo ljudje prišli v prostor. Fotograf mora biti v takem primeru vedno le fotograf, sicer mu za snemanje drobnih trenutkov zmanjka časa ali pa se ne znajde ob pravem času na pravem mestu.

Fotografije dogodkov, ki se zgodijo v krogu družine ali znancev, ne boste našli na forumih ali v fotogalerijah. Dogodki se zgodijo pač - doma, v službi, med prijatelji, na srečanjih, porokah, obredih... in za to se včasih najame celo profesionalnega fotografa, da te trenutke ujame na film.

Dogodki se običajno odvijajo zelo hitro, zato mora biti fotograf na terenu pred drugimi. Ko se bo zgodil posnetek, bo moral biti na pravem mestu. Zaslonka bo verjetno zaprta, ujetje oseb v pravih trenutkih pa bo močnejša kot skrb za kompozicijo.

Pri takih dogodkih upoštevajmo predvsem to, da nismo na javni zabavi in da ne fotografiramo javnih oseb. Zavedati se moramo zasebnosti dogodka, zato fotografiramo brez ovir predvsem takrat, ko smo povabljeni kot fotograf, sicer pa upoštevajmo intimnost oseb.

Če smo v krogu znancev, verjetno fotografiranje ne bo povzročalo težav, pa vseeno pazimo, da s svojim početjem ne motimo udeležencev. Pri svečanostih izklopimo zvočne signale fotoaparata in skušajmo biti čimmanj moteči. Če imamo dovolj svetlobe, poskusimo fotografirati z izklopljeno bliskavico.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.