Dogodki

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Dogodki

Čeprav je na videz dogodek presunljiv, je pravzaprav vsakdanja reč. Od cvička omaganega pijanca najdemo ležati marsikje, le da se nihče ne upa privoščiti nekaj posnetkov.

Snemanje dogodkov se dogaja največ v reportažni fotografiji, včasih pa jo zanese tudi v amaterske vode. Nenavadni dogodki se pripetijo vsakomur, le da jih nihče ne posname, včasih pa jih celo nihće niti ne opazi. Fotografija dogodkov je trenutna; fotoaparat mora biti vedno pri roki in pripravljen za strel.

Le redko je dogodek napovedan, recimo poroka, demonstracije, parada, tekma, prav pogosto pa na poti domov naletimo na nesrečo.

Vsakdanjost

Predvidevanje

Parada

Nesreča

Naključje

Reportaža

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.