Cvetje

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Cvetje

Sieberjev repuš je majhna rastlina z nekajcentimeterskim cvetom, ki je za fotografiranje težaven, saj se v slikah vidi le nedefinirana temno vijolična kroglica. Podobno kot rdeča, so temna vijolična ali intenzivna rumena barve, ki brez senc ne dajo cvetju oblike.

Za posnetek sem namenoma izbral manjši cvet, ki je imel razvitih le nekaj svetnih listov. Sončna svetloba je izrisala jasne forme, ki bi se pri bogatejšem cvetu in razpršeni svetlobi popolnoma izgubile.

Cvetje je vrhunec lepote, ki jo zmore narava. Namen barvitega cvetja ni le privabljanje opraševalcev, ampak tudi fotografov. Čeprav je fotografija cvetja na videz enostavna, pa srečam mnogo ljudi, ki potožijo, da imajo s fotografijo cvetja težave. Zakaj?

Cvetje je na videz barvito in zanimivo, problem pa je, ker je barva pogosto homogena, kar povzroči težave z obliko.

Oblika

Barva

Makro

Problemi z rdečo

Socvetje

Kompozicija

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.