Čas dneva

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Čas dneva

Slika pokrajine bo v vsakem trenutku dneva videti drugačna. Sonce neopazno pomika lego senc, koliko hitro se to dogaja, pa opazimo pri fotografiranju. Morda je v nekem trenutku motiv neprimeren za snemanje, vendar ne obstaja tako dolgočasen motiv, da se ne bi dalo ob nekem času dneva z njim posneti dobro sliko.

V jutranji in večerni svetlobi so motivi videti najlepši. Sonce v nizki legi meče dolge, blage sence, ki stvarem dajejo trdnost in obliko. Dnevne meglice sliko zamorijo.

Jutro

Večer

Poldan

Noč

Jutranja svetloba bo šibka in bleda, morda celo ujeta v meglo. Risala bo močno padajoče, vendar šibke sence. Barve bodo blede, če pa se pojavi na vzhodu rdeča zarja, bo kmalu izgubila moč zaradi sonca. Če se ne bomo zgodaj odpravili na plano, bomo spregledali lepoto rose, ivja, megle, moč jutranje svežine in tišino brezvetrja. V pol ure bo svetloba dobila moč in preglasila opoldanske posnetke.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.