Abstrakcija

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Abstrakcija

Ločnica med umetnostjo in vsakdanjo sliko je v fotografiji precej nejasna. Mislim, da slika postane umetniška, ko je izdelana z idejo, torej vsebuje del avtorja.

Abstraktna fotografija je introvertno materializiranje fiktivne predstave v dvodimenzionalen model, ki povzroči subjektivni videz.

Po domače rečeno - to je izdelava slike po miselni predstavi. Vendar sploh ni tako enostavno.

Ideja za sliko na desni je bila - sij svetlobe skozi okno v zasneženo pokrajino.

V sliki bi morda prepoznali jeklena kolesa lokomotive. Namen te fotomontaže je bil umestitev svetlobnih točk v prostor. Te so sicer prostorsko uravnocešene, vendar nisem bil zadovoljen z ozadjem in ponavljajočimi se vzorci.

Slika torej ni najbolje uspela, vendar to ne pomeni, da sem jo zavrgel. Z delom sem nadaljeval, dokler ni nastala končna fotomontaža.

 

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.