Fotografiranje iz letala

Potovanje z letalom redko daje dobre možnosti za fotografijo, razen če ne najamete malo letalo prav za fotografski polet. Na velikem potniškem letalu pa ste zelo omejeni na pogled skozi okno ali pa še tega ne. Če ste na letališču pri registraciji vozovnic med prvimi potniki, si lahko izgovorite sedež poleg okna, tako da imate vsaj malo možnosti za kakšen posnetek.

Razen pri vzletu in pri pristanku ni ravno nekih velikih možnosti, da posnamete kaj zanimivega. Če pa se že pojavi kaj takega, je dobro, če upoštevate, da ste od zunanjosti omejeni z majhno dvojno šipo, ki je povrh tega še zarošena in umazana. Fotoaparat naj bo usmerjen proti šipi pod ostrim kotom, objektiv naj bo blizu šipe, sonca pa naj ne sveti nasproti, ker se bodo pojavili odsevi.

Digitalna fotografija: Fotografija - Fotografiranje - Fotografiranje iz letala

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.