Ravnanje s fotoaparatom na potovanju

Digitalna fotografija: Fotografija - Potovanje - Ravnanje s fotoaparatom na potovanju

Čeprav je fotografska oprema na potovanju zelo izpostavljena poškodbam, je to le navadno orodje. Nas naj skrb zanjo ne paralizira toliko, da ne bi posneli vseh trenutkov.

Pred prvim potovanjem v neznano se pojavlja kup vprašanj glede fotografske opreme. Najvažnejši je seveda fotoaparat. ki pa bo v našem primeru popolnoma nekoristen, če bo ostal brez baterij in spominskih kartic.

Z digitalnim fotoaparatom se nam ni treba več bati, da bi film osvetlili z rentgenskimi žarki na carini. Bolj pomembno je, da potuje fotoaparat in najpomembnejša oprema z vami, saj imate le tako neprestano nadzor nad njo. Vedite, da nihče, pa če je še tako dobro plačan, ne bo skrbel za vašo opremo, kot vi sami. Na večini letališč se da brez večjih težav prepričati varnostnike, da imate s seboj pomembno in dragoceno fotografsko opremo. Pred tem poskrbite, da te ne bo preveč in da med njo ne bo stojala. Tega vseeno shranite v ostalo prtljago. Nošenje stojala v letalo nekatere družbe ne dopuščajo, ker se lahko zaradi cevaste konstrukcije uporabi kot strelno orožje.

Predvsem pa se z varnostniki ni pametno spuščati v spore. Načeloma se da na vseh letališčih dogovoriti, da gre fotografska oprema z vami kot osebna prtljaga. Predvsem pa pred odhodom preverite letališka pravila, ki so na raznih letališčih različna. Ljudje smo pač taki, da pravila radi kršimo in se nevede sami spravimo v težaven položaj.

Čeprav je fotografska oprema občutljiva reč in velja zelo previdno ravnati z njo, pa vedite, da je to le navadno orodje, ki se nam lahko v najslabšem primeru samo pokvari ali polomi. Naj vas skrb za opremo ne odvrne od fotografiranja v najslabših razmerah. Zaradi skrbi se ne splača zavijati fotoaparata in opreme v vato, je pa pametno, da predvidimo vse raznorazne nevšečnosti kot so prah, praske, lomi, voda in podobne težave, ki jih lahko doživi vaša oprema na terenu. Pazljivost in previdnost ni nikoli odveč.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.