Digitalna fotografija in potovanja

Digitalna fotografija: Fotografija - Potovanje - Digitalna fotografija in potovanja

Pred odločitvijo o uporabi digitalnega fotoaparata na dolgem potovanju se najprej odločimo, ali bomo uporabili amaterski ali profesionalen pristop.

Digitalni fotoaparati so v prvih letih enaindvajsetega stoletja postali vsakdanja reč. Vidimo jih vsepovsod, tudi na potovanjih. Odgovor, ali je digitalna fotografija že godna za resno potovalno fotografijo, pa je še vedno stvar resnega razmisleka. Šele v zadnjih letih se pojavljajo rešitve za profesionalno uporabo digitalnega fotoaparata v divjini. Poglejmo torej, na kaj bomo morali misliti, če se odpravimo na dolgo potovanje z digitalnim fotoaparatom.

Najprej ločimo oba tipa fotografov, amaterskega in profesionalnega. Razlika med njima ne bo samo v količini potrošenega denarja za dodatno opremo, ampak tudi v načinu dela. Najbolje, da pogledamo, kaj bo na terenu potreboval eden in drugi.

  Amater Profesionalec
Zaslužek od fotografije ne da
Vrednost opreme do 100000 sit nad miljon SIT
Sprejemljiva teža opreme največ kilogram 10 - 20 kg
Tip aparata kompaktni zrcalno-refleksni
Dodatna oprema polnilec/baterije kompletna oprema
Število posnetkov do 500 nad 1000
Spomin 2 x 1 GB kartica 2 x 1 GB + prenosni disk
Baterije 2 kompleta več zanesljivih kompletov
Rezervni fotoaparat ne da, klasični zrcalno-refl.
Zavarovanje opreme ne da

Kot vidimo, se tu ne ukvarjamo več s fotoaparatom, ampak z opremo, zavarovanjem in razmerjem med ceno, količino in kvaliteto opreme. Kolikor bolj naporno bo potovanje, toliko bolj pomembna bo teža opreme.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.