Tečaj digitalne fotografije

Digitalna fotografija: Avtor - O tečajih digitalne fotografije

Na tečaj se lahko prijavite na strani http://www.zop-cr.com/tecaji/index.html, kjer boste našli tudi kratko vsebino programa in druge podrobnosti o tečajih.

Teorija fotografije, obvladovanje slikovnih prvin, obvladovanje fotoaparata in analiza slik so ključne faze tečajev digitalne fotografije.

Zaradi širokega spektra pridobljenih znanj in prilagajanja programa potrebam slušateljev najdejo na naših tečajih svoj prostor tako družinski kot tudi zahtevni in profesionalni fotografi, ravno slednji pa večinoma tudi nadaljujejo z delom v nadaljevalnem tečaju. Ta ponuja poleg poglobljenega znanja fotografije tudi osnove obdelave digitalne slike.

Spomladi leta 2003 smo v sodelovanju s firmo ZOP-CR pričeli z začetnimi, čez pol leta pa tudi z nadaljevalnimi tečaji digitalne fotografije, torej ravno v času, ko je digitalni fotoaparat postal dostopen skoraj vsakomur in je začel vstopati v skoraj vsak drugi slovenski dom. Takrat je nastala tudi potreba po obvladovanju nove tehnologije, ki je skupaj z osebnim računalnikom pomenila preobrat v razmišljanju ljubiteljskih fotografov, kasneje pa tudi fotografskih profesionalcev. Digitalna fotografija ni omogočila le izdelave in ogleda slik, ampak tudi širšo uporabo v spletu, v možnosti obdelave slik pa so uporabniki našli nove oblike izražanja. Tako je digitalni fotoaparat zaradi svoje široke uporabnosti v nekaj zadnjih letih prevladal nad klasično fotografijo.

Zaradi teh razlogov se trudimo digitalno tehnologijo predstaviti na enostaven in učinkovit način, pri katerem pridobijo tečajniki precej teoretičnega znanja in praktičnih nasvetov, poseben poudarek pa je na uporabi fotoaparata v praksi in fotografiranje v težavnejših razmerah.

Glavni cilj tečajev pa ni le znanje uporabe digitalnega aparata, ampak kako s pomočjo cenene, lahko pa tudi vrhunske kamere izdelati dobro sliko tudi v manj ugodnih okoliščinah.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.