Talent, vztrajnost, energija in motivacija v digitalni fotografiji

Digitalna fotografija: Avtor - O talentu, vztrajnosti, energiji in drugih rečeh

O talentu

Talent v taki obliki, kot si ga običajno zamišljamo, ne obstaja. Je le zmnožek raziskovalnega duha in vztrajnosti. Seveda se je treba tudi kakšno malenkost spotoma naučiti.

Nepriznavanje miselnih omejitev sprosti neomejeno fantazijo. Za talent ni nujna, je pa dobrodošla. Za velik talent je potrebno veliko dela.

Po ogledu vrhunskih slik sodobnih mojstrov vas bo morda minilo, da se s fotografijo sploh ukvarjate, saj se vam zdi, da ne boste nikdar dosegli njihovega znanja. Ne pozabite, da fotografirate zase in da so ti mojstri potrebovali za te posnetke mnogo časa.

O energiji

Energija je. Obstaja, znova, znova nastaja in se porablja na različne načine.

Moja soseda jo porablja za poizvedovanje in prenašanje čenč. Moj sodelavec jo porablja za iskanje idej za lenarjenje.

Jaz jo porabljam za izpolnjevanje svojih želja.

Energijo poveča uspeh. Lenuhov na svetu ni. So samo ljudje brez interesov in tisti, ki zgubljajo energijo po nepotrebnem.

O uspehu.

Uspeh ni zaslužiti petnajst milijonov tolarjev. To zmore vsak, ki hoče to vsoto zaslužiti, odvisno je samo od tega, ali je pripravljen za ta denar prodati dovolj velik del samega sebe.

Uspeh je že posneti dobro fotografijo.

Za uspeh bomo potrebovali vztrajnost. Vztrajnost je križanec discipline, namena in jasnega cilja. Na poti se boste peljali mimo Scile in Karibde - miselnih omejitev in občutka nemoči. Kdor si neprestano govori, da ni sposoben doseči svojih ciljev, naj si takoj požene kroglo v glavo, da si skrajša trpljenje.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.