O prostem času in o vztrajnosti v fotografiji

Digitalna fotografija: Avtor - O prostem času

Za fotografiranje potrebujemo veliko časa. Tega ni nikoli dovolj. Ali res? Koliko nepomembnih stvari počnemo vsak dan? Ali je poslušanje večernih poročil res pomembno opravilo? Kaj pa prebiranje dnevnega časopisja? Saj me nič ne briga, vendar... Ne gledam televizorja in ne berem dnevnega časopisja - in ravno tako nimam nobenega časa, tako kot vi. Ker ga porabim za fotografiranje. Tako sem se odločil. Vem, da imam čas za tisto, za kar se odločim.

Ali ste se zdaj odločili, da boste rezervirali svoj čas za fotografiranje? Nekaj boste morali izločiti iz svojega seznama opravil. Bo to branje časopisja ali boste raje prodali televizor? Ali boste raje sestavili seznam dnevnih opravil in jih razvrstili po pomembnosti. To, da nekaj počnete že trideset let, ne pomeni, da je življenjsko pomembno. Lahko pa, da vam je prišlo v navado in enostavno brez tega ne morete živeti. Prosti čas ubije obrednost.

Ali to zmorete? Si tega res želite?

O vztrajnosti

Ne obupajte, če ni takoj videti rezultatov. Učenost in praksa se na natresata z veliko lopato. Znanje nadomešča premajhne zmožnosti fotoaparata.

 

 

Dobre slike se ne da kupiti z dobro opremo. Tudi dober motiv se ne opazi po naključju. Za vse je potreben čas, brez vztrajnosti pa tega zmanjka.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.