Avtorska slepota v digitalni fotografiji

Digitalna fotografija: Avtor - O avtorski slepoti

Pojma 'avtorska slepota' verjetno ne poznate. Seveda, izmislil sem si ga sam.

Avtorska slepota je lastnost večine avtorjev, da v svojem delu ne vidijo očitnih nepravilnosti.

Te spletne strani niso preverjene niti lektorirane. Zato ostaja v tem delu precej napak. Če jih opazite, vas prosim, da mi jih sporočite.

Med vsakim delom nastajajo napake. Nekaj zaradi kompleksnosti teme, nekaj zaradi običajnih tekstovnih ali tipkarskih napak, včasih pa se v delo prikrade celo napačna interpretacija kakšnih dejstev. Kjer za napačno trditvijo stoji drugačna strokovna obrazložitev, je napaka še toliko večja. Vendar avtor tega ne more ugotoviti. Avtorjevo odkrivanje napak se konča v drugem branju istega teksta. Obstajajo sicer metode za preverjanje pravilnosti in berljivosti besedila, vendar morata delo pregledati najprej strokovnjak iz istega področja, nato pa še lektor. Za to pa nimam in ne dam denarja.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.