Rio de la Plata

Argentina - Buenos Aires - Rio de la Plata

Naslednja stran

BananaV parku mrgoli živali, ki se skrivajo med nekajmetrskim grmovjem in nizkimi drevesi. Poletje je skoraj mimo, zato cvetja niti ni več veliko.Osamela banana je ponujala svoje nezrele plodove, za katere pa se očitno še ne zmeni nihče. Opazila sva kolibrije, vendar so tako plahi in nemirni, da jih ne bi mogel tako na hitro posneti niti z dobrim teleobjektivom.

Marjan lovi komarje ob Rio de la Plati

Mimo Lagune de los Patos končno prideš na obalo Rio de la Plate. Pravzaprav je to pravcato morje in na drugi strani bi se morala videti Paragvajska obala. Vendar te nikakor ni videti, saj so dimenzije rečnega ustja nedojemljive. Nedojemljivo je tudi število mosquitov, ki so naju neusmiljeno napadali celo pot skozi park.

Obala Rio de la PlataZnake svojega burnega življenja pušča Rio de la Plata na bregovih, na katere nameče reka ogromne kose kamenja, dreves in celo delov stavb, ki jih je nabrala bogve kje na svoji štiritisoč-kilometerski poti.

 

Nekje med bazenoma Dique 3 in Dique 4 vodi pot čez zanimivo kontstrukcijo mostu mimo visokih stavb in spomenikov proti Rio de la Plati.

Če se že odločite resnično stopiti na breg neskončno širokega ustja te reke, si raje omislite bicikel, ker bo sprehod postal mukotrpno mendranje skozi soparno zelenje. Fotografija mosta seveda ne sme manjkati.

Ko prestopite ožino med Dique4 in kanalom Darsena Sur, se pokaže zanimiv kontrast med zelenilom subtropskega parka in nasproti stoječimi visokimi stavbami na obali. Naenkrat izgubiš občutek, da si pravzaprav sredi desetmiljonskega mesta, čeprav vrhovi stoplnic kažejo, da se tam zadaj še vedno dogaja nekaj zelo velikega.

Most pri Azucana Villaflor

 

 

 

 

 

 

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije