Park Costanera Sur

Argentina - Buenos Aires - Park Costanera Sur

Naslednja stran

Pogled iz Costanera Sur na mestoRastlinje v parku ni na hiter pogled nič posebnega, le tu in tam se pojavi kakšna banana ali palma. Bolj pozornemu opazovalcu pa ne uide, da je park prebivališče zelo raznolike flore in skrivališče številnim živalim, med katerimi se najprej opazi barvite ptice.

Cvetje v parkuPozno poletje je dalo čas cvetenja le redkim rastlinam, ostale so bile očitno že odcvetele in so kazale malce puščoben videz. Sprehod med rastlinjem je povedal, kolikšne so zares trave in ločki v močvirju, ki so že po prvih korakih skrili celega človeka med neprehodno dračje.

00091_laguna_de_los_patos.jpgJezero Laguna de los Patos se pri vhodu v park končuje v blatno mlakužo, ki daje domovanje množici ptic. Obrat kamere v desno pokaže, da se le malce naprej dogaja velemesto, ki živi v sožitju s tem življem, oddaljenem le pičlih petsto metrov.

 

Pogled iz Costanera Sur na mestoJužno od luke je velik del pasu ob obrežju Rio de la Plata zaščiten kot Nacionalni park Costanera Sur. Park je sprehajališče in čudovit prostor za kolesarjenje in oddih za mestne prebivalce, vendar je bil v času najinega obiska skoraj neobljuden. Iz južnega dela parka, kjer je vhod mimo Dique 4, se še vidijo visoke stavbe mesta, kasneje pa jih delno zakrije zelenje.

Pogled iz Costanera Sur na mestoVstop je za obiskovalce prost, čeprav so pri vhodu postavali nekakšni čuvaji. Nihče naju ni niti vprašal, kam greva.

Park je pravo nasprotje mesta. Poti so urejene, ograde so trdne in na zanimivih mestih Pogled iz Costanera Sur na mestoso postavljene brvi do razglednih točk, iz katerih se vidi v obrobje mesta.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije