Laguna de los Patos

Argentina - Buenos Aires - Laguna de los Patos

Naslednja stran

Ob Laguni de Los PatosVelikost mesta je opazna tudi v malenkostih. Vsaka drobna arhitekturna umetnina je zastavljena na veliko, kot da bi se majhe reči v tem ogromnem prostoru utegnile izgubiti. Čez čas ugotoviš, da je takih velikih drobnarij toliko, da jih opaziš šele kasneje, ko pregleduješ slike in jih tam sploh nisi zares videl.

Ob Laguni de Los Patos - snemanje filmaNa ulicah ob Laguni de las Copias se je neprestano nekaj dogajalo. Tu sva se morala umakniti dogajanju pri snemanju neke oddaje. Okoli snemalcev in ekipe je bilo kup Ob Laguni de Los Patos - Museo de Comucationesvarnostnikov in policajev.

 

Pomorski spomenik sameva sredi manjšega parka med ulico, drevjem in visokimi stavbami v ozadju. Plastičnost oblike in belina kamna daje vtis, kot da bi bil kip nekakšen prehodni člen med staro primorsko arhitekturo in betonskimi stavbami v ozadju. Kljub temu stolpnice pri Dique 4 za trenutek izginejo in se pojavijo šele nekaj sto metrov dlje za prvimi ulicami.

Ob Laguni de Los PatosMed parkom Costanera Sur in mestom ležita dve mali jezerci, Laguna de las Gaviotas in Laguna de los Patos. Proti mestnim stavbam se raztegne še dolga Laguna de las Copias, obrežje pa je vredno obiskati že zaradi stavb in spomenikov, ki se tam nahajajo. Čaroben je že pogled iz parka Costanera Sur, kjer se ornamentom stolpnic pridružijo ptice v blatnih plitvinah Lagune de las Patos.

Ob Laguni de Los PatosStavbe modernejšega dela Buenos Airesa so precej bolj izvirne, kot jih vidimo marskije po svetu. Nekakšna raznolikost idej daje mestu poseben čar.

Kljub moderni gradnji ostajajo ulice in parki podobni tistim v kakšnem malem primorskem mestecu. Ob Laguni de Los PatosKot da bi si znotraj velikega velemesta nekdo vzel čas in se igral z drobnarijami, ki jih moderni čas v prehitevanju samega sebe ne pozna.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije