Buenos Aires

Argentina - Buenos Aires - Buenos Aires

Naslednja stran

Estacion RetroPoletje je toplo in malo bolj suho, dež pa pada spomladi in jeseni. V dneh, ko sva postopala po mestu, je bilo večinoma oblačno, vmes pa je padlo celo nekaj dežnih kapelj. Kljub sorazmerno ugodni temperaturi je bila klima zaradi visoke vlage težka, noči pa vroče.

V Buenos Airesu vas ne bo zeblo, le v juliju, ki je najhladnejši mesec, boste verjetno potrebovali toplejša oblačila. Est Porto MaderoPoletje ni pretirano vroče in v teh oblačnih dneh je bila temperatura okoli 20 stopinj Celzija.

Argentinci govorijo svojevrstno španščino z italjanskim naglasom. Razumejo italjansko in portugalsko, njihov jezik pa ni španščina, ampak castellano. Tako boste nekomu, ki ga ne razumete, rekli: No hablo castellan. Dvojni 'll' ne izgovarjajo kot španski 'lj', ampak kot mehki 'ž', odvisno od besede. Cordilleram boste torej rekli 'kordišjera' ker boste pojedli tudi 's' na koncu besede. To zadnje se še bolj izraža okoli Rosaria, kjer skoraj vedno zamolčijo zadnji 's' v Star avtomobil na Est Porto Maderobesedi.

Na ulicah je vidno nekdanje prijetlejstvo Argentine z Združenimi državami Amerike. Najpogostejše vozilo je Chevrolet, in je večinoma vozno, pa četudi na videz že popolnoma razpada.

Buenos Aires je nastal iz malega Španskega pristanišča, ki je nastalo kot postojanka španskega osvajalca Don Pedra de Mendoze v letu 1536. Postojanko je imenoval Ciudad del Espíritu Santo y Puerto Santa María del Buen Ayre. Postojanka je bila opuščena, vendar jo je leta 1580 Juan de Garay obnovil in imenoval Ciudad de Trinidad. Est Porto Madero - Dique 2V devetnajstem stoletju je ta prostor postal dom imigrantov iz Španije, Italije, Poljske, Rusije in Sirije, kasneje v dvajsetem stoletju pa so se vanj zatekali tudi prebivalci drugih delov latinske Amerike, kar je pomenilo utrditev kulturno mešanega kozmopolitanskega mesta.

Buenos Aires je zaradi ugodne lege ob ustju reke Rio la Plata postal pomorski center za ves spodnji del južnoameriške celine. Današnje ime je dobil po ugodni klimi; buenos 00068_av_9__de_julio.jpgaires pomeni v španščini - dobri vetrovi.

V mestu samem živi več kot tri miljone ljudi, z predmestji vred pa jih je kar trinajst miljonov. Buenos Aires šteje tretjino vsega argentinskega življa.Če prištejemo zraven še Catamarco, Mendozo, Rosario, Salto, La Riojo in še nekaj provincijskih glavnih mest, ugotovimo, da na deželi ostane le nekaj prebivalcev. To bomo ugotovili, ko se bomo vozili več kot 500 kilometrov daleč proti Cordilleram, pa bomo videli le nekaj ljudi.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije