Bivanje v hotelu Diplomat

Argentina - Buenos Aires - Bivanje v hotelu

Naslednja stran

V takem velemestu se lahko v trenutku izgubiš. V takem primeru je dobro imeti s seboj ime in naslov hotela, še bolje pa bo, če imate v žepu avtokarto mesta. Prav kmalu pa sem se orientiral s pomočjo rdeče stavbe, ki sem jo kar sam poimenoval 'La roja casa'. Pri pohajkovanju v okolici sem hitro zgubil občutek, v katero smer hodim, vendar sem se s pomočjo te stavbe takoj znašel na pravem mestu.

Tako hoteli kot tudi druge stavbe v Buenos Airesu kažejo blišč tega mesta, ki se je po državnem bankrotu leta 2001 ustavilo kot v pravljici.

Mesto potiho razpada, čeprav povsod nekaj gradijo. Nove stavbe ob obali se dvigajo visoko nad nižje mestne hiše proti središču mesta. Nebotičniki so grajeni precej izvirno in vsak zase je dovolj zanimiv, da fotoaparat sam od sebe pristane v rokah.

Brez širokokotnika v takem mestu fotograf nima kaj iskati.

V hotel smo se odpeljali z minibusom, ki je imel celo klimo ali kako bi se tistemu pihanju v glavo lahko reklo. V hotelu sva se dobila z Marjanom in skupaj v mestu pokurila ta dan do večera. Dvoposteljna hotelska soba s štirimi zvezdicami je stala naših šest tisočakov, vse v njej pa je delovalo, celo kotliček v stranišču. Vtičnice so kombinirane in adapterja nisem potreboval nikjer, tudi kasneje v Čilu ne. Imel sem srečo, ker v Ljubljani kupljen adapter za vtičnice ni deloval.

Ulice strogega centra mesta so ozke, sploh v tem delu blizu morja. Večinoma so enosmerne, semaforji v križiščih pa so le na eni - na nasprotni strani križišča.

Promet se odvija zelo hitro, avtobusi in taksiji pa vozijo tako blizu pločnikov, da se vam zdi, da vas bo kakšen zadel. Pri zavijanju pogosto dolgi avtobusi povozijo rob pločnika.

Čeprav je promet videti divji in zmeden, nisem v celem tritedenskem potovanju skozi Argentino in Čile videl niti ene nesreče. Policaji sicer ponekod na cestah ustavljajo prav vsa vozila po vrsti, vendar se očitno za utrujene in neregistrirane avtomobile ne zmenijo kaj preveč. Tudi pešcev, ki smo prečkali cesto pri rdečem semaforju ali pa kar počez, niso ustavljali.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije