San Augustin de Valle Fertil

Argentina - Valle Fertil - San Augustin de Valle Fertil

Naslednja stran
Zemljevid

San Augustin de Valle Fertil - avtomobiliZanimivost tega kraja so bili vsekakor stari avtomobili. Te smo videli prav povsod, vendar takih muzejskih reči ni bilo v takem številu, kot tukaj. Na desni sliki je torej dober primerek Chevroleta s šoferjem vred.

 

San Augustin de Valle Fertil - avtomobiliNa bencinski črpalki je bil že navsezgodaj zjutraj gost promet. Večina avtomobilov je terencev, ki kljub obtolčenosti kar dobro služijo svojem namenu. Tudi v nekakšnem vulkanizerskem servisu polegSan Augustin de Valle Fertil - stapeile v vrtu črpalke je bil že vrvež.

Med nakupovanjem hrane v nekakšni trgovinici, ki je bila bolj podobna turistični agenciji, sem opazil na vrtu zanimivo reč, ki potrjuje, da stapelije ne rastejo samo v Afriki. Dokazni material tule govori drugače. Rastejo tudi v San Augustinu. To moram povedati mojem kolegu Iztoku, specialistu za stapelijevke, zagotovo bo pravilno ugotovil, za katero vrsto gre. Sam lahko le ugibam, da je to Stapelia grandiflora. Verjetno nisem dosti zgrešil.

Valle Fertil - proti vzhoduTrdo spanje v mehki postelji se je končalo z budnico in ščurki. Teh v prejšnji strani nisem omenjal, saj tudi niso tako pomembni. Niti niso bili pravi ščurki; povsod, prav povsod so lezli centimeter ali dva dolgi črnikasti hrošči.

San Augustin de Valle Fertil - ulice

Jutranje oblake je pregnalo sonce, tako da smo v vasici San Augustin de Valle Fertil, v ravnini pod Hosterijo Valle Fertil, zagledali čisto modrino neba. V vasici smo nabavili sendviče in pijačo, mimogrede pa sem posnel pločevinaste zanimivosti tega kraja.

San Augustin de Valle FertilPred trgovino so se srečali pasji zobje in Willijeve hlače. Večje tragedije ni bilo, pes pa se je potuhnjeno umaknil na dvorišče. Takih srečanj drugje nismo doživeli, čeprav so psi poležavali prav povsod. Pravzaprav se nikjer nihče niti ne zmeni kaj dosti za obiskovalce, le ko stopiš na hišno dvorišče, bo verjetno kakšen domačin postal pozoren na vsiljivce.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije