Parodia mesembrina var. juanensis

Argentina - Rio Las Tumanas - Parodia mesembrina var. juanensis

Naslednja stran

Parodia mesembrina var. juanensisTakoj ob rečnem koritu Rio las Tumanas se v razpokah granitnih skal pojavijo Parodia mesembrnia var. juanensis. Male rastlinice, ki zrastejo do 4 centimetre premera, štrlijo iz razpok kot kakšne ščetinaste cvetne glavice osata ali bodeče neže.

Parodia mesembrina var. juanensis - rastišče pri Rio Las TumanasV naravi so tudi kaktusi hrana zajedalcem. Videli smo nekaj obžrtih opuncij, v plodovih trihocerusov so bili črvi, volnate uši pa niso bile ravno pogoste. Tu smo našli rastlino, ki je bila kar pokrita z njimi, vendar je bil to le osamljen primer.

Parodije smo videli rasti tudi na drugih rastiščih v podobnih okoliščinah. Razen P. stuemeri so se vse vraščale v razpokeUši na Parodia mesembrina var. juanensis vertikalnih sten ali poiskale pest ilovke v žepih med kamenjem. Na videz je bilo videti tako oprijemališče zelo nestabilno, vendar kaže, da se zaradi nedostopnega terena zaplate rastlin ne iztrgajo zlepa.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije