Puye, tilandsije in druge bromelijevke

Argentina - Quines - Argentinske bromelijevke

Naslednja stran

Puya sp.Puje (Puya sp. - slika desno) so se pogosto pojavile skupaj z Dyckia, vendar očitno ne prenašajo najbolj surovih okoliščin, ki pa jih Dyckia zlahka preživijo. Seme puj sem poskusil nabrati že pri Achirasu, vendar so ga v tem področju večinoma že odvrgle.

Puya sp. - plodovi

Tillandsije so se obešale na skoraj vsakršno rastlinje. Tudi na kaktuse. Na desni sliki, ki je nastala kasneje pri Rio las Tumanas, se je lepo zarastla med rogovile trihocereusa.

Tillandsia sp.Tu, pa tudi kasneje na drugih rastiščih, niti nismo iskali malih, pisanih bromelijevk, ki so se s kačasto korenino vrasle globoko v pesek. Večina se zanje ni zanimala.

 

Tillandsia sp.Tilandsije smo videli že pred prihodom v Quines. Obešale so se na električne kable, videti pa jih je bilo od daleč tudi na drevesih. Tu smo jih lahko opazovali tudi od blizu, vendar se večina sopotnikov ni kaj prida zanimala zanje.

Tillandsia sp.

Skozi vso pokrajino so nam sledile tri ali štiri vrste tilandsij, ki so v nekaterih predelih izginile in se v bolj vlažnih krajih spet pojavile. Cvetočih nismo videli nikjer.

Dyckia sp.Dyckia sp. (desno) je v tem delu Argentine nekaj takega kot pri nas regrat. Raste praktično povsod, kjer je kaj zelenega. Tillandsia sp.Našli smo jo tudi na najbolj neugodnih skalnih pobočjih.

 

 

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije