Zanimivosti Ischigualasta

Argentina - Ischigualasto - Ischigualasto

Naslednja stran

Ischigualasto - mizaEl Hongo, velikanska gmota kamenja v obliki mize je le ena od kreatur tega parka, ki seveda privabi največ obiskovalcev. Visoka je kakšnih petindvajset ali trideset metrov in s svojo podobo še bolj popestri ravnico, za katero se širijo plasti rdečih in zelenkastih kamnin.

El Hongo bomo še videli kasneje. Barvito ozadje je skoraj lepše kot El Hongo, zato za to pokrajino ni škoda posnetkov.

Ischigualasto - gorovje severno od mizeSlika na levi prikazuje tipično pokrajino na severnem delu parka, kjer se za zelenkastimi plastmi naplavin dvigajo rdečkaste gore. Bolj od daleč opazuješ sceno, bolj zeleni se ti zdijo kupi kamenja in vse skupaj izgleda še bolj kontrastno. Ischigualasto - žveplene plasti

 

Naj ne pozabim, da parka na zemljevidu kasneje skoraj ne bi našel, ker je to le zelo majceno področje Argentine. V internetnih mapah ga najdete le, če vnesete ime Ischigualasto.

Ischigualasto - vhod v parkPark je peščena pokrajina, ki jo že iz časa Triasa spira voda v zanimive kanjone in ustvarja originalne podobe iz trših sedimentov. V času našega obiska je bilo na žalost delno oblačno in je večino kontrastov požrla senca.Ischigualasto - sfinga

 

 

Kaktuse bom opisoval kasneje, čeprav smo na velike denmoze naleteli ža takoj na začetku parka. Za marsikoga najbolj zanimiva kreatura tega parka je La Esfinge, kup kamenja, ki ga je voda izoblikovala v svojevrstno formo. Kaže, da so Egipčani že pred pet tisoč leti pripotovali sem in naravi ukradli to idejo.

Ischigualasto - guanakosGuanacose smo videli večkrat, vendar so se umikali na nekaj sto metrov razdalje. Zanimivo je, da v tej pušobi nismo videli toliko rastlin, da bi vse skupaj nahranile enega samega guanacosa, vendar jih je bilo v parku kar precej. Tale nas je čakal na skalovju dobrih sto metrov proč. Ko smo naredili nekaj posnetkov, je elegantno odkorakal za grič.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije