Baldes Del Rosario - barve stebričarjev

Argentina - Baldes Del Rosario - Barve stebričarjev

Naslednja stran

Trichocereus terscheckiiNa desnem posnetku se učinek nebesne modrine še bolj odraža, sploh ker sem posnetek namenoma posnel malo bolj temen in kasneje povečal osvetlitev v temninah. Modrina tu je malce nenaravna, vendar prijetna za oko. Ta je lahko tudi merilo za določitev barvne temperature slike, ki navidezno uhaja v rumeno. Slika je videti prenasičena, vendar se nasičenost pojavi zaradi jasnih, nasičenih barv, ki so tisti trenutek tam res obstajale.

Trichocereus terscheckiiSlika na levi je nastala v istem trenutku, vendar ima težave z barvitostjo. Ker barve vplivajo ena na drugo, v tej pa okolica kaktusa Trichocereus strigosusnima barv, je rezultat kontrastna, vendar nezanimiva slika.

Podobne stebričarje bomo videli še v nadaljevanju. Med njimi bodo na nekaterih slikah tako živorumeno obarvani in boste verjetno prepričani, da sem barvno nasičenost namenoma še povečal. Vendar sem to orodje uporabil le v nekaterih primerih barvno zelo nenasičenih slik, ki so umirale v sivini, v nasičenih pa samo uravnal barvno temperaturo slike.

Trichocereus strigosusPravzaprav stebričarji v tem kraju niso bili nič posebnega, le Trichocereus terscheckii so se pogosteje pojavile mlade rastline. Na tem rastišču so se mi prvič zazdeli malo bolj zanimivi, ker je fotografija zaradi boljšega vremena postala lepša.

Trichocereus strigosus

Trichocereus strigosus je nizek, poležan stebričar, ki deluje s svojo močno rumeno barvo dokaj kontrastno. Modrina neba ta kontrast še poveča, zato se splača za fotografiranje Baldes del Rosario - Echinopsis leucanthatakih motivov včasih tudi poklekniti ali leči v pesek.

Oblačno nebo v nekaterih primerih naredi kontrastne, vendar malo obarvane motive še bolj brezbarvne. Tak je, na primer, Echinopsis leucantha, ki ima v desnem primeru kar modrikaste bodice. Če pogledamo slike te vrste v prejšnjih straneh, se spomnimo, da je slika videti kot nek sivkast zmazek brez jasne oblike. Če je nebo sivo, je bolje posneti detajle, ker se oblike izgubljajo.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije