Copapoa cinerea var. albispina

Chile - Taltal - Copiapoa albispina

Naslednja stran

Copapoa cinerea var. albispina, ujeta v času cvetenjaKot že omenjeno, sta se tu pojavljali dve formi rastlin, prva je bila videti kot prava C. cinerea, le da so bile bodice medeno rumene. Druga forma je imela bodice precej bolj gosto posejane in je bila na videz bolj podobna C. haseltoniana.

Copapoa cinerea var. albispina v dolini Valle San RamonTa razlika je bila očitna le na daleč, pogled od blizu pa je pokazal, da imajo vse oblike prave lastnosti C. cinerea ne glede, kako razporejene in kakšne barve so bodice.

Copapoa cinerea var. albispina - cvetGlede na intenziteto svetlobe in na surovost klime bi pričakoval veliko število kristatnih oblik, vendar so bile te prava redkost. Pogostejši primer je bilo brstenje rastlin ali celo dihotomna Copapoa cinerea var. albispina v dolini Valle San Ramondelitev temen, kot na primer tale primerek na levi sliki.

Copapoa cinerea var. albispina - Willy pobira semeNatančen pregled rastišča Copiapoa cinerea var. albispina je pokazal, da tu rasteta dve formi teh rastlin.

Copapoa cinerea var. albispina v dolini Valle San RamonVečina rastlin je cvetela, v volni pa so se skrivali tudi zreli plodovi. Vlaga v globeli očitno omogoča bujno rast in cvetenje teh rastlin. Zrak je bil kar hladen, saj smo prišli tja sredi dopoldneva. Sonce je risalo ostre sence kamenja in rastlin.

Copapoa cinerea var. albispina v dolini Valle San Ramon

Med kamenjem smo našli tudi precej mladih primerkov, vendar ne manjših od premera osem centimCopapoa cinerea var. albispina - mlada rastlinaetrov. Tudi ta dolina je precej obiskana, zato je zelo verjetno, da mlade rastline poberejo obiskovalci.

 

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije