Valle San Ramon

Chile - Taltal - Valle San Ramon

Naslednja stran

Copiapoa cinerea var. albispina v dolini Valle San RamonSpodnji del doline San Ramon je domovanje belotrnaste variacije Copiapoa cinerea var. albispina. Koliko si to rastišče zasluži svoje ime za te rastline, ne bi razglabljal. Kvečjemu bi rekel, da se tu pojavljajo Copiapoa cinerea var. albispina v dolini Valle San Ramondokaj homogeni križanci med C. cinerea in C. gigantea.

Med skalovjem so se pojavile tudi Neoporteria taltalensis, ki so bile videti skoraj mrtve. Med gostimi bodicami se je skrivala bleda vsebina, ki je bila na videz popolnoma osušena.

Neoporteria taltalensis v dolini Valle San RamonNatančen pogled je odkril življenje v njih, ne samo to, celo nekaj plodov in semena sem našel. Čeprav je tam samo nekaj rastlin, očitno oNeoporteria taltalensis v dolini Valle San Ramonplojevalci takoj najdejo redko cvetje in ga oplodijo.

 

 

 

Valle San Ramon in Copiapoa cinerea var. albispinaV dolino San Ramon se pride le čez razrit peskokop, kjer so z bagerji razrili precejšnjo površino rastišča C. cinerea.

Valle San RamonČeprav se Čilska oblast trudi zavarovati domačo favno, se delavci na delovnih strojih še ne zavedajo, da gazijo po rastlinah, ki so morda desetkrat starejše od njih. Če pa vas slučajno zalotijo, da rastline nabirate, boste v hudih težavah.

Copiapoa cinerea var. albispina v dolini Valle San RamonDno kanjona je vlažno in poraščeno z nizkim rastlinjem, predvsem s travami. Copiapoa cinerea var. albispina v dolini Valle San RamonV pesku so se poznale sveže sledi cross-motorjev.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije