Kaktusi v parku Pan de Azucar

Chile - Pan de Azucar - Rastlinje južnega dela Pan de Azucar

Naslednja stran

Nacionalni park Pan de Azucar - Eulychnia saint-pieanaTeren smo zelo natančno preiskali, vendar mladih rastlin nismo našli. Manjše Copiapoa marginata so bile sicer še kar pogoste, od številnih primerkov Eulychnia pa nobeden ni bil mlad. Kaže, da je klima obalnega pasu bolj surova kot hriboviti predel proti celini, ki ga vsako jutro obliva megla. Nacionalni park Pan de Azucar - Copiapoa marginataNa vrhovih so se namreč že od daleč videle gosto posejane Eulychnia, ki so na pobočjih proti morju izginjale.

Kljub temu, da smo prišli tja v najtoplejšem času poletja, so Copiapoa marginata kazale svežo rast bodic na temenih. Očitno so že odcvetele, nNacionalni park Pan de Azucar - Copiapoa marginataa marsikateri rastlini pa smo našli zrele plodove.

Kolikor je pogled na peščene planjave z Eulychnia pust in enoličen, se videz pokrajine popolnoma spremeni, če se postavimo nasproti Nacionalni park Pan de Azucar - Eulychnia saint-pieanain v objektiv ujamemo še modrino Pacifika. Ležeči format slike je v tem primeru obvezen.

Nacionalni park Pan de Azucar - Copiapoa marginataJužni del Pan de Azucar je rastišče Copiapoa marginata, ki se pokaže kot dokaj variabilna rastlina, tako po obliki reber kot po dolžini, barvi in formi bodic. Nacionalni park Pan de Azucar - Eulychnia saint-pieana

Sivina bodic zlije kaktuse z barvo peska, tako da se jih od daleč težko opazi.

Nacionalni park Pan de Azucar - Copiapoa marginataEulychnia saint-pieana merijo nekaj metrov v višino. Ob obali so bolj redke kot v hribih.

Kljub vročini in močnem soncu je povrhnjica nekaterih rastlin sveže rumenkasto-zelena. Nacionalni park Pan de Azucar - Copiapoa marginataDaje vtis, kot da bi pred kratkim v teh krajih padal dež.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije