Cincil

Chile - Cincil - Cincil

Naslednja stran

Copiapoa cinerea pri CinciluNeoporteria taltalensis pri CinciluKamnito hribovje pri Cincilu je rastišče C. cinerea. Do enega metra visoke rastline se pojavijo v strmem bregu, med njimi pa se najde tudi kakšna majhna Neoporteria, najverjetneje N. taltalensis.

Neoporteria je zelo težko določevati, ker so tako gosto zavite v črnikaste bodice, da se niti ne da ugotoviti, ali je rastlina sploh še živa. Ostanek cveta ali plod je ponavadi znak, da se z rastlino še vedno nekaj dogaja.Copiapoa cinerea pri CinciluCopiapoa cinerea pri Cincilu

 

 

 

 

Nekaj popolnoma drugega so Copiapoa cinerea, ki na tem kraju bujno cvetijo, v volni pa se najde tudi kakšen zrel plod. V plodičih se s semenom hranijo majhni rdečkasti črvi. Ni redkost, da se črv zažre tudi v tkivo samega kaktusa.

Atacama in pot proti CinciluProti Cincilu zavije cesta v notranjost, kjer se za hribi pokaže pusta ravnica. Kljub opustelosti se v odprti pokrajini vidijo posledice človeške prisotnosti. V še tako neobljudeni peščini se povsod pojavijo električni daljnovodi. Atacama, cesta med gričevjem pri Cincilu

 

Cesta na videz ne vodi nikamor, saj se za vsakim kilometrom pojavijo le še drugi kuclji enakega peska, kot smo ga bili vajeni že od Copiapa.

Copiapoa cinerea pri Cincilu

Na cesti je kolona vozil pogost pojav, ki ga povzročijo izredni prevozi težkih strojev.

Atacama, prevoz s težkimi kamioni preko puščave

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije