Cachinalito - kraj brez priložnosti

Chile - Taltal - Cachinalito

Naslednja stran

Cachinalito - Copiapoa haseltonianaC. haseltoniana je čvrsta rastlina, ki se pogosto zaraste tudi v razpoke med strme skale prav v bližini morja. Ko se rastline podaljšajo v polmetrske stebre, se povesijo in usmerjajo temena navzgor proti soncu. Cachinalito - kraj brez priložnostiRastlina propade, ko se zaradi teže odlomi in pade v globel.

Cachinalito je bil tudi prizorišče smrti, saj smo našli od okostja konja ali kakšnega osla, pa do mrtvega tjulnja. Mavrica pri CachinalitoBili smo tudi priče nekakšnega mavričnega sija, ki se je pojavil v megličastih oblakih nad hribi proti vzhodu.

Cachinalito in Pacifik

Cachinalito in PacifikProti severu se Copiapoa gigantea spreminja v manjšo formo s spodaj ogolelimi rdečkastimi rebri. Tem rastlinam so dali ime Copiapoa haseltoniana, pravzaprav pa se jih med seboj skoraj ne da razlikovati.Roger v akciji.

 

 

Morje neprestano pljuska v skalno obalo, vendar kakšne močne erozije ni opaziti. Kaktusi rastejo nekaj metrov od morja, le toliko proč, da jih voda ne doseže. Cachinalito - Copiapoa haseltonianaTudi Tihi ocean ima pravo ime; očitno se nikoli ne razburi toliko, da bi kaktuse vsaj malo namočil.

Cachinalito - Copiapoa haseltoniana

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije