Agua Verde

 

 

Chile - Atacama - Agua Verde

Naslednja stran

Agua Verde - Zelena voda, kraj, kjer ni vodeVeter smeti odnese do bljižnjih grmičev, kjer desetletja ostanejo take, kot so bile. Atacama - Agua Verde, bencinska črpalka v puščavi

Prostora za parkirišče je dovolj in dvomim, da ga tu zaračunajo. Če bi ga, je prav tako sto metrov naprej v puščavi. Puščavo od ceste ločuje le asfalt, ko pa ta izgine, ostanejo le sledi gum, ki nakazujejo smer.

Cesta proti severu deluje enako brezupno kot pustinja okoli nje. Sto kilometrov je tukaj neskončno dolgih, čeprav se iz neke točke skoraj vidi cilj potovanja. Vendar je vse skupaj prevara. Do tanke črte hribovja v ozadju je le kakšnih dvajset kilometrov in ko pridemo do njih, nas čaka naslednjih dvajset.Atacama - Agua Verde, cesta proti severu In spet dvajset, in spet, tako da sčasoma izgubiš občutek, da boš sploh Atacama - Agua Verde, postajališče kamionovkdaj prispel na cilj.

Atacama - Agua Verde, cesta proti severuPrava slika Atacame se pokaže proti celini, kjer ni več morja in občutka življenja, ki ga ta daje. Asfaltna cesta usmerja pogled v navidezno točko v horizontu, vendar se ta točka neprestano izmika.

Ob cesti je osamljena bencinska črpalka in mala kantina. Prah, ki ga dvignejo avtomobili, se vsede tudi na drevje in niti slučajno noče dol. Dreves verjetno pred bencinsko črpalko tu ni bilo, sicer pa bi moral vprašati domačine, kje je zelena voda, ki daje kraju tako ime.

Atacama - Agua Verde, Citroen jemlje žalosten konec v peskuCitroen je vzel konec in bo tu ostal tak naslednjih petsto let.

Agua Verde - Zelena voda, kraj, kjer ni vodePodobno kot nesrečni Citroen, se tudi smeti ne razkrojijo v kratkem času. Sonce sicer neusmiljeno praži plastiko in papir, vendar ni odrešilne vode in bakterij, ki bi vso zadevo pohrustale.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije