Proti La Puntilli

Argentina - Rio Capayan - Proti La Puntilli

Naslednja stran

Cesta v ravni linijiCesta se marsikje raztegne v brezkončno črto, ki v daljavi izgine za nizkim obzorjem. Kljub temu, da prihajamo v gore, je horizont ravna črta, ki se za kucljem spremeni v plitvo dolino. Ravna črta v horizont kaže brezupno daljavo, ki pa se prevozi v nekaj minutah.

Vasi okoli San BlasaVasi okoli San Blasa so očitno bolj revne. Prebivalcev ni videti, kot da bi bila pokrajina La Puntillamrtva.

 

Prihod v La Puntillo ni takoj nakazal, kaj se skriva med nizkimi kamnitimi griči. Pogled iz hriba, La Puntilla - pogled v dolinokjer je postavljena kapela, kaže dolgočasno ravnino, za katero se dvigajo nizke gore. Kapela na vetrovnem vrhu močno izstopa s svojo belino in z modrim nebom daje slikam močan kontrast.

Od Rio Capayana proti La PuntilliKlanec v dolini Rio Capayana je nakazoval pot v gore, vendar smo se do La Puntille dvignili le za nekaj metrov. Da ne bi vozniki zapeljali iz ceste, jih na ovinek opozori rumen, že od daleč viden velik znak.

Pred Tinogasto

Koliko potrebno je bilo to opozorilo, presodite raje sami. Dejansko pa so vozniki v Argentini nasploh pozorni in se pred ovinki opozarjajo s hupanjem.

Pred La Puntillo se v dolini vrstijo mala naselja, ki se skoraj držijo eden drugega. Hiše so nizke in se držijo ceste. Na spodnji sliki je ena od hiš v bližini San Blasa.

Vasi okoli San Blasa

Oblačno vreme in peščena okra povzročita, da je barvna temperatura slike še bolj pomaknjena v rumen-ordeči del spektra. Slike potrebujejo močno korekcijo barvne temperature, kar pa je lastnost večine fotografij v tej pokrajini.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije